Nyheter

May 9, 2024

Brasilien skärper betalningsregler för hasardspel online: Vad du behöver veta

Erik Johansson
WriterErik JohanssonWriter

Viktiga takeaways:

  • Brasilien inför nya betalningsregler som förbjuder kreditkorts- och kryptovalutatransaktioner för onlinespel.
  • Reglerna är en del av ett bredare initiativ för att säkerställa säkrare och rättvisare onlinespel.
  • Operatörer måste följa strikta riktlinjer, inklusive att upprätta en finansiell reserv och erbjuda transparens i spelartransaktioner.

Förra månaden skapade Brasilien rubriker i onlinespelvärlden med införandet av nya betalningsregler som väsentligt förändrar hur operatörer kan acceptera pengar från brasilianska kunder. Publicerad i Unionens officiella dagbok av Regulatory Policy of the Prizes and Betting Secretariat (SPA) och finansministeriet, normativ förordning nr 615 markerar en avgörande förändring i Brasiliens syn på reglerat onlinespel.

Brasilien skärper betalningsregler för hasardspel online: Vad du behöver veta

Dessa förändringar är bara början på en utrullning av spelregler i fyra steg, en plan som presenterades av Brasiliens finansministerium i april. Detta initiativ härrör från lagförslag 3 626 eller lag 14 790, som fick president Luiz Inacio Lula da Silvas godkännande i december 2023. Vid sidan av betalningsbestämmelserna inkluderar detta första steg tekniska och säkerhetsstandarder som syftar till att förbättra onlinespelslandskapet.

Enligt de nya reglerna är en mängd traditionella och moderna betalningsmetoder, inklusive kreditkort, kryptovalutor, kontanter, betalningskort och checkar, borta från bordet för att sätta in pengar på spelkonton. Elektroniska överföringar är nu den enda godkända metoden, där varje konto kräver auktorisation av Brasiliens centralbank. Detta drag syftar till att skärpa tyglarna på finansiella transaktioner inom spelsektorn, vilket säkerställer en transparent och säker miljö för både spelare och operatörer.

En närmare titt på reglerna

Operatörer möter stränga villkor enligt de nya reglerna. De kan inte acceptera betalningar från konton som inte är registrerade för spelaren eller delta i överföringar från tredje part. Dessutom är det strängt förbjudet att agera som mellanhand mellan spelare och operatörer.

Det finns dock en intressant bestämmelse för institutioner som auktoriserats av Brasiliens centralbank. De kan erbjuda transaktionskonton för operatörer, vilket underlättar fördelningen av prispengar till spelare. Denna process måste vara snabb, med spelare berättigade att få sina vinster inom två timmar efter att ha vunnit ett vad.

För att främja ansvarsfullt spelande har operatörerna i uppdrag att skapa virtuella konton för spelare som beskriver deras vadslagningsaktivitet, inklusive historik, öppna spel och ekonomisk balans, under de senaste tre åren. Detta initiativ är utformat för att ge spelare insikter i deras spelvanor, vilket främjar bättre ekonomisk förvaltning. Dessutom är operatörer förhindrade från att erbjuda någon form av ersättning på spelarnas konton.

En annan kritisk aspekt av bestämmelserna är kravet på operatörer att upprätthålla en finansiell reserv på minst 5 miljoner R$. Denna reserv, som syftar till att hantera likviditetsrisker, måste deponeras i en finansiell institution som godkänts av Brasiliens centralbank och innehas i federala offentliga obligationer, distinkt skild från andra egna konton.

Ytterligare steg och framtida bestämmelser

Brasiliens engagemang för en säkrare och rättvisare onlinespelmiljö slutar inte här. SPA har beskrivit flera bedrägeripolicyer för att bekämpa penningtvätt och finansiering av bekämpning av terrorism. Dessutom föreskriver de senaste bestämmelserna att datacenter som betjänar spelindustrin ska finnas i Brasilien, även om vissa villkor tillåter dataöverföring utomlands.

När man ser framåt förväntar sig branschen publicering av regler om hasardspelsreklam och bidrag till socialt ansvarsfulla ändamål. Denna utveckling är efterlängtad när Brasilien fortsätter att förfina sitt ramverk för onlinespel, vilket skapar ett prejudikat för reglering som balanserar operativ frihet med spelares säkerhet och integritet.

Införandet av dessa regler signalerar Brasiliens beslutsamma hållning när det gäller att skapa en säker och transparent onlinespelmarknad. Allt eftersom landskapet utvecklas måste både spelare och operatörer hålla sig informerade och anpassa sig till dessa förändringar, säkerställa efterlevnad och omfamna fördelarna med en reglerad miljö.

About the author
Erik Johansson
Erik Johansson
About

Erik Johansson, en dynamisk duo av svensk kulturell rikedom och en djup kärlek till spel, står som en stadig fyr inom området för lokaliserat casinoinnehåll. Han ser till att varje spel klingar med den autentiska svenska andan.

Send email
More posts by Erik Johansson
undefined is not available in your country. Please try:
The Game Changer: Bulgariens nya spellagar
2024-05-22

The Game Changer: Bulgariens nya spellagar

Nyheter